A döntés a kezedben van!

Te melyiket választanád? A kéket vagy a pirosat? A megelőzést vagy kínkeserves és drága gyógyulást?

A döntés a kezedben van! 1

Még mindig örök harcnak érzem a nyugati orvoslás és a keleti vagy egyéb alternatív medicina módszerét alkalmazó orvosok és szakemberek eszmecseréjét. Holott már Magyaroszágon is lehet hagyományos kínai gyógyászatot tanulni a Semmelweis egyetemen és mint orvos alkalmazni ezt a tudást. Az orvoslás már ugyan nem zárkózik el teljesen a komplementer, azaz a kiegészítő alternatív gyógyítástól, mégis sokszor közelharcot kell vívnia a betegnek, vagy el kell titkolni a kezelőorvos előtt, hogy más megoldás is érdekli.

Mégis mi ez a rendkívüli ellenállás, leginkább a nyugati orvoslás híveitől az egyéb nem modern gyógyító tevékenységek felé?

Mint fitoterapeuta ha rendelőt nyitnék és pacienseket fogadnék, akkor állandó konzulens orvost kellene keresnem a praktizáláshoz. Tehát a hivatalos út nem enged kóklerkedni. Ráadásul mint magán ember is járok orvoshoz ha szükséges, például ma is voltam egy komolyabb vizsgálaton és rendszeresen járok nőgyógyászati szűrésre is.

Miért lenne Istentől való vétek, ha mint gondolkodó ember eldöntheted, hogy a modern módszerek és a holisztikus, azaz testi, lelki és szellemi okok összességének figyelembe vételével szeretnél egészséges maradni vagy meggyógyulni. Miért kellene hülyének nézni azt, aki elmegy akupunktúrára ha fáj a feje vagy kemoterápiát választ ha daganatos? Mire fel a káröröm ha egy gyógynövény nem segít, holott van amikor a protokoll szerint kiírt gyógyszer sem használ és mást kell keresni helyette.

Az ember annyira bonyolult és egyedi.

Nem csak a tested létezik, de ott van a lelked és a gondolataid is, amik megfoghatatlan dolgok, mégis óriási hatással vannak rád. A neveltetésed, a hozott családminták, a született karakter jegyeid, a tapasztalatok, a habitusod, a személyiséged is befolyásolja az egészségedet és az ahhoz történő hozzáállásodat. 

Mind-mind másképp állunk az élethez is. 

Ismersz Te is örök optimistát és végtelen pesszimistát, károgókat, elégedetleneket, derűseket, barátságosokat, gonoszokat. Ha érdekel a téma ajánlom ezt az oldalt: https://www.16personalities.com/hu

És Te milyen vagy? Hogy állsz magadhoz és az életedhez? 

Te melyik kapszulát választanád? A pirosat vagy a kéket? Teszel valamit magadért, vagy csak vársz valamire? Keresed és elfogadod a segítséget, vagy azt várod, hogy más küszködjön érted?

Én tudom, hogy Te KÉPES vagy dönteni és cselekedni,
és tudom, hogy átlátod az összefüggéseket.

A döntés a kezedben van! 2

“A WHO globális étrend, testmozgás és egészségügy stratégiája megállapítja, hogy szilárd bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy megfelelő fizikai aktivitás esetén

  • csökken a halálozás, a szívkoszorúér-betegség, a magas vérnyomás, a sztrók, a 2. típusú cukorbetegség, a metabolikus szindróma, a vastagbél- és emlőrák, valamint a depresszió bekövetkeztének valószínűsége;
  • kisebb a csípő- és a gerinccsont törésének a kockázata;
  • jobb a szív- és légzőrendszeri, valamint az izomerőnlét esélye;
  • könnyebben lehet megtartani az testsúlyt, egészségesebb a testtömeg és a testösszetétel.

A WHO ajánlása szerint a felnőtteknek hetente legalább 150 percnyi közepes intenzitású, vagy legalább 75 perc erőteljes intenzitású aerob fizikai tevékenységet kell végezni.” Forrás: KSH, Egészségügyi helyzetkép, 2019.

Nincs kifogás és Te sem keresel már. Igaz?

Mozgásra fel!

Keress bátran!

Szanyi Erika
fitoterapeuta 
rendszeresen szűrésre járó

Elértek üzenetben, e-mail-ben, vagy telefonon: 06-80-512-212
FB oldalunk: https://www.facebook.com/televitamin.bioessence.hu

 

 

Akciós PRC FortMax kapszulát ezen a linken rendelhetsz:
https://televitamin.hu/termek/prc-fortmax-kapszula-zoldkagyloval/
de akár ingyen, telefonálhatsz is! 06-80-512-212