Gránátalma

Gránátalma

Csodálatos világunkban csodálatos növények fejlődnek, melyek táplálékul szolgálnak számunkra, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetünk bennük.

Emlékszem amikor várandós voltam a fiammal, soha addig nem ettem annyi gyümölcsöt és zöldséget, mint akkor.

Meg is lett az eredménye, hisz a gyermekem manapság már 190 cm, 85 kg, makkegészséges és közelharcot kell vívni vele azért, hogy hagyjon nekem egy kis gyümölcsöt amikor veszek.

A gyümölcsök, zöldségek, növények egészséges környezetben fejlődve az erejük legjavát tudják magukban őrizni. Nem lehet egyikre sem mondani, hogy csak C-vitamin, vagy csak például kvercetin van benne, hanem számos hasznos hatóanyag csücsül bennük arra várva, hogy elfogyasszuk őket.

Milyen gyönyörű lehet egy gyümölcs! Ínycsiklandozó, kívánatos, tele élettel. Milyen friss a zöldség: leveses, benne van a föld zamata, a levegő illata.

Igen a növényekben benne van minden, ami az élethez kell, és pontosan abban az arányban ahogyan a legjobban hasznosulhat.

A természet nem tévedhet!

Többféle színben létezik a gránátalma, de a legismertebb a vörös színű. Ez a csodálatos piros olyan, mint a vér, ami az ereinkben csörgedezik. A vér szállítja a nélkülözhetetlen oxigént a szerveinkhez, táplálékot visz, salakot hoz, a testünk minden zegzugába eljut.

Gránátalma szíves tálban

Vérünket adjuk szeretteinkért, vért izzadunk, ha nehéz dologba vágtuk a fejszénket.

A piros színe miatt a gránátalmát a termékenység, a szerelem, az élet és a bőség szimbólumává is vált, sőt a csábítás gyümölcsének is tartják.


Ókori történetek szerint Aphrodité ültette el Ciprus szigetén először a gránátalmát, de igazából már az ókori Egyiptomban, Elő-Ázsiában is ismerték, és a föníciai kereskedők által jutott el a Földközi-tenger népeihez. Levéből már a régi Egyiptomban bort erjesztettek.

A keresztények egyes források szerint a gránátalmát tartották az édenkert tiltott gyümölcsének.

A gránátalma (Punica granatum) szó eredete a latin granum (mag), illetve az abból képzett granatus (magvas) melléknévből ered.

A gránátalma minden része, a gyümölcshúst, a levét, magjait és levelét is beleértve, számos klinikai vizsgálat által igazoltan rákellenes és gyulladáscsökkentő hatású, mivel erős antioxidáns hatással bír a magas ellagitannin-, antocianin- és hidrolizálható tannin tartalma miatt.

Baktérium, gomba és vírus ellenes hatását is bizonyították a kísérletek, valamint szív és érrendszeri betegségek kezelésében, mint a cukorbetegség, magas koleszterinszint, érelmeszesedés, magas vérnyomás is hatásos.

Sőt az ízületi gyulladás, az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór, – melyeket a szabadgyökök elszaporodása is előidézhet és súlyosbíthat – is gátolhatja antioxidáns hatása miatt.

ÉRDEKESSÉG egy egereken végzett kísérlet, ahol a gránátalma virág kivonat 50 mg/testtömeg kg dózisban adagolva, jelentős fájdalomcsillapító hatását mutatták ki. A kivonat beadása után 60 perccel figyelték meg a legmagasabb fájdalomcsillapító hatást, ami egyenértékű volt a szokásos gyógyszerként alkalmazott morfin-szulfáttal.

Összefoglalva: számos tanulmány kimutatta, hogy a gránátalma gyulladásgátló, antiproliferatív (daganatellenes) és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Széles körben használható lehetséges terápiaként számos betegség megelőzésére és kezelésére, beleértve a prosztatarákot, a vastagbélrákot, az emlőrákot, a tüdőrákot, a bőrrákot, a leukémiát, az érelmeszesedés, a magas vérzsírszintet, a magas vérnyomást, a szívinfarktust, a szívizom perfúzióját, cukorbetegséget, szájgyulladást, fertőzést, erekciós zavarokat, férfi meddőséget, Alzheimer-kórt és elhízást.

A gránátalma összetevői (pontos összetevő lista letöltése) szinergikus hatással erősítik egymást, ezért tud többféle problémán segíteni az egészségünk védelmében, ezért annyira hatékony, ráadásul nagyon fontos kiemelni, hogy káros mellékhatások nélkül dolgozik.

A gránátalma kivonatot az AlbacinMax tabletta tartalmazza.

Nem véletlenül választottam a gránátalmát az egyik hatóanyagnak. És mivel nem mindenki szereti ezt a gyümölcsöt (sajnos én sem a rengeteg mag miatt), kivonat formájában egyszerűen és hatékonyan hozzá tudunk jutni jótékony eredményeihez.


Források

A Comprehensive Review of Punica granatum (Pomegranate) Properties in Toxicological, Pharmacological, Cellular and Molecular Biology Researches (szerzők: Hamid Reza Rahimi, Mohammad Arastoo, Seyed Nasser Ostada)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3832175/

Punica granatum (Pomegranate) activity in health promotion and cancer prevention (szerző: Shahindokht Bassiri-Jahromicorresponding)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5806496/

Punica granatum (szerző: T. K. Lim)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7122081/


Keress minket bátran

Facebook-on: https://www.facebook.com/televitamin.bioessence.hu
Ingyenes telefonszámunk: 06 80 512 212
Termékeink: https://televitamin.hu/termekek/
AlbacinMax tabletta szeptember 30-ig kedvezményesen: https://albacinmax.hu/bcmx2021/

 

Szeretettel,

Szanyi Erika
fitoterapeuta, fiatalság megőrző tanácsadó.