Kurkuma hatékonyság térdízületi gyulladáskor

Kurkuma hatékonyság térdízületi gyulladáskor

Térdízületi fájdalmak csökkentése kurkumával

2017-ben Indiában egy randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatba, térd ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be.

A résztvevő betegek közel fele naponta kétszer 500 mg-os biológiailag hozzáférhető kurkuma kivonatot (BCM-95®) kapott, másik fele pedig 6 héten keresztül naponta háromszor 650 mg-os paracetamolt.

Eredmények: Hetvenegy, illetve hetvenhárom beteg fejezte be a vizsgálatot a kurkuma kivonat és a paracetamol csoportból.

A kurkuma kivonat csoportjában a betegek 18%-ánál több mint 50%-os, a betegek 3%-ánál pedig több mint 70%-os fájdalomcsökkentést és funkciónövekedést értek el. Valamint csökkent a vérben a CRP és TNF-α színt.

A paracetamol-csoport tagjai is hasonló javulást értek el a fájdalomcsökkentés és mozgásfunkció területén viszont a CRP és TNF-α színt csökkenés egyik betege esetében sem történt.

A jelentett nemkívánatos mellékhatások enyhék és viszonylag kisebbek voltak a kurkuma kivonatot kapó csoportban (5,48%), mint a paracetamol csoportban (12,68%).

Következtetés: A tanulmány eredményei arra utalnak, hogy a kurkuma kivonat ugyanolyan hatékonyan csökkenti a fájdalmat és a térdízületi osteoarthritis (ízületi gyulladás) egyéb tüneteit, mint a paracetamol és biztonságosabbnak és hatékonyabbnak találta a vérben mért CRP (C-reaktív protein egy gyulladásos faktor) és a TNF-α (egy gyulladást keltő citokin, mely akár rákos elváltozást is okozhat) csökkentésében.

A tanulmány eredeti cikkben itt található:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33516238/

Kurkuma kivonatot a KurkuMax kapszulánk tartalmaz a megengedett legnagyobb mennyiségben!

Rendeld meg most!

A KurkuMax-ban nem csak kurkuma van. Összetevők:

Hatóanyagok2 kapszulában
Kurkuma kivonat
ebből kurkumin
210,5 mg
200,0 mg
Rozmaring kivonat
ebből karnozinsav
200,0 mg
40,0 mg
Fekete bors kivonat
ebből piperin
5,3 mg
5,0 mg
Likopin10,0 mg
Lutein10,0 mg
C-vitamin80,0 mg (*100 NRV%)
E-vitamin12,0 mg (*100 NRV%)
Króm30,0 µg (*75 NRV%)
Szelén30,0 µg (*60 NRV%)
Cink5,0 mg (*50 NRV%)
*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Nem csak az ízületeid védelmében!

kurkumax gyógynövényei