Hogy ne törjön össze a szívünk – Galagonya

Hogy ne törjön össze a szívünk – Galagonya

A költészet napja alkalmából

A galagonya

“Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya
magába.
Hogyha a Hold rá
fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.”

Weöres Sándor

Ki ne halotta volna gyerekkorában ezt a verset. Ritmusa belénk ívódott.
Kevesen tudják, hogy egy hirtelen szerelmi fellángolás során született a vers 1946-ban, mikor megpillantotta Polcz Aline-t. A szerelem plátói maradt, bár később mindkettőjük megházasodott és barátsággá alakult kapcsolatuk, Weöres Sándor majd 50 év után így vallott a nőnek:

“Alaine, tudja, hogy én szerelmes voltam magába, mindjárt, abban a percben, amikor megláttam? Azt a verset, azt ott magának írtam.”

Mit jelenthet még a vers? Magányt, elszenvedést, átalakulást. Piros színe izzik, ősszel elmúlik.

A galagonya

A rómaiak számára a reményt, meg a házasságot jelentette. A babák mellé a bölcsőibe tették a növényt, hogy elűzze a gonosz szellemeket.

Az antik időkben a köszvény ellen használták. Majd felfedezték, hogy ez az isteni gyógynövény az öregedő szív elixírje.

Szívelégtelenség, ritmuszavarok ellen kiváló és értágító hatása is van. 

Serkenti a keringést, vérnyomás- és koleszterincsökkentő valamint stresszoldó és nyugtató hatása miatt álmatlanság kezelésére is alkalmazzák.

Túladagolni nem lehet, mert nem halmozódik fel a szervezetben és így hosszú távon is használható.

Virágos leveleit teaként fogyaszthatjuk, fűszeres íze miatt mártásokban, salátakeverékekben is keverhető, de lekvár és gyümölcszselé is készíthető belőle.

Méltán kiérdemelte az “Isten gyümölcse” és a “szív megmentője” címeket is.
Galagonya levél és virág

Galagonya virágzat

A galagonya hatóanyagai:

Tele van flavonoidokkal (vitexin, hiperozido, rutin), aminokkal (feniletilamin, tiramin), proantocianidokat és triterpéneket valamint B- és C-vitamint is tartalmaz.

A galagonyát megelőzésképpen is érdemes fogyasztani, hisz segíti a szívizom anyagcsere folyamatait, szabályozza a szívizom működését, csökkenti a vérnyomást, így nagyobb teljesítményre készteti a szívet, de csökkentheti a szédülést és az ideges görcsöket is.

De nem mindenki szereti a teát, vagy egyszerűbben szeretné bevinni a szervezetébe a hatóanyagokat. Ilyenkor kivonatokat illetve kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítőket érdemes használnunk.

A kivonatok előnye:

  1. garantáltan benne vannak a hatóanyagok a tablettába vagy kapszulába, hisz kizárólag standardizált kivonatokat használunk minden termékünkben, ami egy pontosan és fixen bemért hatóanyag tartalmat jelent.
  2. könnyen és gyorsan használható, nem kell teát főzni, nem kell a gyógynövényt begyűjteni, megvásárolni, ami nem mindig ugyan olyan minőségű.
  3. napi rutinba könnyen beépíthető, pontos adagokat tartalmaz.
  4. bármikor utolérhetsz minket ha valami kérdésed van a gyógynövényes termékekkel kapcsolatban ráadásul neked ez semmibe sem kerül.
  5. többféle gyógynövényt használunk egy termékben, hogy több oldalról támogassuk a szervezetedet és odafigyeltünk, hogy a hatóanyagok egymás hatását erősítsék.

 

Próbáld ki galagonyás termékünket az AlbacinMax tablettát.

Hívj ingyen: 06-80-512-212

Vagy rendeld meg itt akár 50 %-os kedvezménnyel: www.albacinmax.hu